18 Aralık 2012 Salı

Sosyal Medya Delileri


Kimileri yaşadığı hayatı farklı göstermeye pek meraklı…

Yaşadığı her şeyi, aslında başkaları için yaşayan insanlardan söz ediyorum…

Yakışıklı bir sevgilisi olmasını aslında yüzüne baktığında içinin açılacağı bir adamı arzuladığından değil, etrafındakilerin onu delicesine kıskanması için istiyor mesela…

Cumartesi gecesi ailesi ve sevgilisiyle birlikte geçirdiği huzur dolu o geceyi diğerlerine nispet yapmak için yüklüyor Instagram’a. “Bakın ben ne mutluyum, aaa sizin hala sevgiliniz yok mu?” demenin bir başka yolu bu aslında.

“Şurada şu partideyiz!” mesajını sosyal medya aracılığıyla veren hiçbir insanın aslında o anda orada çok eğlendiğine inanmıyorum ben. Çok eğlenen hiç kimsenin elinde telefonu olmaz çünkü, telefon çantanın diplerinde bir yerdedir, insanın aklına bile gelmez.

Hayatınızın Sex and the City dizisiyle yarışacak cinsten olduğunu insanlara kanıtlamanın derdine niye düşersiniz ki?

Dün yediğiniz o nefis et yemeğinden bize ne?

Sevgilinizi ne kadar sevdiğinizden…

Size aldığı hediyeden…

Dün akşam evinizde kurduğunuz sofradan…

İkinizin şarkısının ne olduğundan…

Gerçekten bize ne?

Lafım sosyal medya fenomenlerine ya da gerçekten ünlü olan insanlara değil. Çünkü onlar insanlar tarafından merak ediliyor, yaptıkları yedikleri her şeyleri... 

Hele hele markayla bir anlaşma yapılmıştır ve tüm bunlar bir para uğruna atılıyordur, ok. O zaman iş daha da başka… O zaman yapılan işe saygı duyarım, çünkü o bir projedir, üzerinde düşünülmüş bir iştir. Bir reklamdır en nihayetinde, televizyonda neden reklamlar var diye kızmak nasıl anlamsızsa, sosyal medyadaki bu viral reklamlara da kızmak o denli saçma bence. 

Ama anlaşma falan yoksa ortada, ünlü ya da fenomen değilseniz, sıradan biriyseniz ve sırf  “Bakın ben ve çevremdekiler çok mutlu! Biz şahaneyiz!” havası vermeye çalışılıyorsanız, işin o kısmı bana çok komik geliyor…

Hayatı kendi için yaşamanın ne demek olduğunu anlamalı insan. Sırf Instagram’da paylaşacak diye kahvesini soğutan bir dolu insan tanıyorum. Yemeği buz gibi olmuş ama yok, Facebook’a fotoğraf yükleyecek. 

Az biraz tutucu bir ülkede yaşıyor olmasak, aşağıdaki fotoğraf bile imkansız gelmeyecek artık bana. 


Yahu bir sakin olun, oturun güzel güzel tadına vara vara yemeğinizi yiyin.

Gittiğiniz partide manzaranın tadına varın, bırakın başkaları nerede olduğunuzu bilmesin. Siz o geceden keyif aldınız mı? Her şey unutulmaz mıydı? Eee daha ne?

Kime neyi ispat etmeye çalışıyorsunuz, anlamıyorum ki…

Buradan sosyal medyanın cılkını çıkarmış herkese sesleniyorum;

Evet, sizin hayatınız şahane, bizde her gün evde çekirdek çitliyoruz. He canım he! 

19 yorum:

  1. çok haklısınız gerçekten. birçok arkadaş kızacak belki ama ben de tıpkı böyle düşünüyorum bu konuda. ben de facebook kullanmadığım için yadırganabiliyorum zaman zaman. ilk başta açmıştım, kısa zaman sonra, "insanların özelinde bana ne ki?" diye düşünerek girmez oldum. şimdi şifremi dahi hatırlamıyorum hiç de bir eksiklik duymuyorum vallahi :)

    ayrıca karikatür çok manidar, "cuk" olmuş!

    bir de, bu yazınızı bloğumda paylaşıcam izninizle...

    sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, bana katıldığınız için teşekkür ederim:) Yazıyı blog'unuzda paylaşmanızda beni çok mutlu eder... Sevgilerimle:)

      Sil
  2. çok haklısınız gerçekten. birçok arkadaş kızacak belki ama ben de tıpkı böyle düşünüyorum bu konuda. ben de facebook kullanmadığım için yadırganabiliyorum zaman zaman. ilk başta açmıştım, kısa zaman sonra, "insanların özelinden bana ne ki?" diye düşünerek girmez oldum. şimdi şifremi dahi hatırlamıyorum hiç de bir eksiklik duymuyorum vallahi :)

    ayrıca karikatür çok manidar, "cuk" olmuş!

    bir de, bu yazınızı bloğumda paylaşıcam izninizle...

    sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. sevgili Zeynep Şeker,
    ne de iyi yazmışsın pek de güzel yazmışsın! tamamiyle katılıyorum!
    ya kendini ünlü manken sanan moda blogu yazarları?:=)
    http://pinkket.blogspot.com/2012/09/moda-bloglar.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Ezgi, moda blogger'larının içinde gerçekten çok başarılıları var... Bazılarını ben de takip ediyorum, gerçekten ilham aldığım ve modayı kendilerinden takip ettiğim oluyor. Fakat bazıları gerçekten çok kötü! Yani abuk sabuk renkleri ve parçaları bir araya getirip "günün kombini" diye yayınladıklarında bunun "moda" olduğuna ben de inanmıyorum. Ama dediğim gibi bazıları çok başarılı, onların da hakkını yememek lazım... Güzel yorumun için çok teşekkür ederim, çok çok sevgiler:)

      Sil
  4. Her yazdığına katılıyorum...

    Ve ben saftirik o gösterişçilere bakıp bakıp neden benim hayatım .ok gibi diye dertleniyorum...

    Fazla mı safım ne :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emin ol, sen onlardan daha çok eğleniyorsundur... Hiç canını sıkma :)

      Sil
  5. Geçen yaz konsere gittiğimde yanımdakikızcağız telefondan başını kaldırıp da iki şarkı dinledi mi diye merak etmiştim :)

    YanıtlaSil
  6. oha ben bile kendimi bu kadar güzel ifade edemezdim. tebrikler

    YanıtlaSil
  7. Ben de katılıyorum söylediklerinize... Malesef...

    YanıtlaSil
  8. Vallahi ne yalan söyleyeyim, doğrusun:)

    YanıtlaSil
  9. Ne kadar güzel bir yazı olmuş, fazla söze gerek yok, söylemek istediklerime tercüman oldunuz

    YanıtlaSil
  10. yani varya bayılarak okudum yazını. son zamanlarda yapılmış en iyi tespit bu bence. kesinlikle katılıyorum. bence bu yazını gazeteye filan basmalılar ki daha çok kişi okuyup ders alsın. tebrik ederim...

    YanıtlaSil