21 Ekim 2012 Pazar

SAÇA KAYNAK OLAYI


Henüz küçük bir kız çocuğuyken saçım o kadar gürdü ki, kaç toka eskittim belli değil...

Sonra yavaş yavaş büyüdüm, her gün saçımdan dökülen telleri başlarda çok kafaya takmadım. Hatta hiç umursamadım, saçımı düzleştiricilerle neredeyse her gün düzleştirdim. Hal böyle olunca da, 25 yaşına geldiğimde çocukluğuma nazaran çok daha az saçı olan bir kızdım.

Peki ne yaptım?

Dayanamadım, bir kaç arkadaşımın da önermesiyle saçıma kaynak yaptırdım.

Sonuç tam bir hüsran! Kesinlikle tavsiye etmiyorum.

Çünkü her şeyden önce takma ve çıkarma esnasında saçınız gerçekten çok zarar görüyor. Üstelik o boncuklar saçınıza o kadar ağırlık yapıyor ki gün içinde başınız ağrıyabiliyor. Asla rahat hareket edemiyorsunuz, boncuklar yatarken başınıza batıyor. Üstelik saçınızı gönlünüz istediğince tarayamıyorsunuz, banyo yaptıktan sonra da sanki saçınız pismiş gibi hissediyorsunuz.

Elbette aksini iddia edecek olanlar vardır ama bence saça kaynak yaptırmak akıl kârı değil... Onun yerine saçı doğal yollardan gürleştirmeye çalışmak ve hatta çok lazımsa çıt çıt almak, çok daha mantıklı bir şey...

Siz siz olun, kuaförlerin "Hayır canım hiiiiç zararı yok!" sayıklamalarına inanmayın. Bizzat denedim, gördüm; kaynak yaptırmak deli işi, deli....

Ben şimdilerde saçımı doğal yollardan gürleştirmenin peşine düştüm. Yakın bir arkadaşım, bir kaç tavsiyede bulundu. Bizzat deneyip onaylayan arkadaşları varmış. Bakalım, olumlu bir sonuç alırsam burada paylaşırım.

Ama o zamana dek yaşasın insanın kendi saçı, yaşasın doğallık! :)

Sevgiler,
Z.

8 yorum:

  1. Saçı doğal yollardan gürleştirme önerilerini merakla bekliyorum! Acilen bir şeyler yapmam lazım yoksa zaten hiçbir zaman gür olmayan saçlarım komple görünmez olacak! :) Neyse ki kıvırcık oldukları için biraz kamufle oluyor azlığı..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba İmge,
      Sen de bendensin demek :) Bu hafta söylediği ürünleri alacağım, sanırım bir kaç haftaya az da olsa bir sonuç alabilirim. Haber vereceğim sana:)
      Çok sevgiler!

      Sil
  2. katılıyorum :) bu kaynak denilen şey çok fena. saçımı sürekli düzleştirmekten ( hor kullanmaktan diyorum ben ona) vs 2-3 sene önce saçımın neredeyse yarısı dökülmüştü. kestirdim ve hemen bakıma başladım. o ara kaynak yaptırmamı öneren kuaforler oldu ama iyi ki yaptırmamısım. 4-5 ay sonra yine eskisi gibi 3 kişilik saçım oldu :) şimdi de mutlaka her hafta saç bakım yağıyla maske yaparım :) duzlestırıcılerle de mesafelıyız tabıı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabaaa:) Şu maskenin sırrını biz de öğrensek ya?:)

      Sil
  3. Ee Tabii canim dogallik en guzeli arada cit cit iyi olur ama:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen öyle:) ben de o çıkarttırdığım saçları çıt çıt yaptırdım zaten, gür saç gerektiren bir model yaptıracağım zaman kullanırım artık:)

      Sil
  4. Ben de çok pişman olmuştum kaynak yaptırdığıma. İlk kez keratin kaynak yaptırdım aşırı yıprandı, aradan 2 sene geçti tam saçım toparlandı evlenirken boncuk kaynak yaptırdım 3 hafta kalmasına rağmen o da perişan etti saçlarımı. HC isimli bir bakım yağı kullandım Zeynep’cim tavsiye ederim, bir de argan yağı ve John Frieda’nın termal yağını kullanıyorum ben. Dilerim saçların en kısa zamanda eski haline döner :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hafiften toplandı gibi saçım. Şimdi bir arkadaşım “Çam Terebenti"ni tavsiye etti. Saçlarını inanılmaz gürleştirmiş, ben de kullanmaya başladım. Bir yandan da bir kaç bakım yağı daha kullanmaya başladım. Bakalım, umarım işe yarar :) Argan yağı bende de var ama hiç kullanmadım. Onu nasıl kullanıyorsun canım?

      Sil