3 Şubat 2011 Perşembe

Gereksiz Sevgililer Günü Telaşı

Gerçekten sevgililer gününden de, sevgilisi olmayanların “Ne yapacağız?” telaşlarından da, “14 Şubat’ta sevgilinize ne alacaksınız ?”  haberlerinden de, daha şimdiden romantik restaurantlarda yapılan rezervasyonlardan da bana inanılmaz fenalık geldi.
Neden bu kadar abartılıyor, bu kadar hayat memat meselesi yapılıyor hiç ama hiç anlamıyorum.
Bir restaurantta yer ayırtmak, sevgilinizin size tek bir gül alması, mum ışığında melül bakışlarla yenilen bilmem ne soslu italyan yemeği üstüne bir de havada uçuşan ve oksijeni resmen emen şiirler, falanlar filanlar...
Çok çok sahte değil mi sizce?
Hele bir de o yemekte dans ediliyorsa yemin ederim şurada kahkahayı basarım.
Gerçekten çok yapmacık hareketler bunlar  :)
Hadi böyle bir günü gereksiz bulmuyorsunuz , kutlamak istiyorsunuz diyelim..
O zaman bari gerçekten yaratıcı olmaya çalışın. Şu tek gül kabusu yerine bir demet mis kokulu fulya alabilirsiniz örneğin.
Yada artık her genç kızın olmazsa olmazı kalp şeklinde yastıklar yerine, şu aşağıdaki şirin kalpli  kurabiyelerden alın da bari ağzımız tatlansın, göz zevkimiz tavan yapsın, içimiz açılsın.


Hoşunuza gitti kabul edin. O halde siz iflah olmaz Sevgililer Günü fanatikleri için farklı önerilere devam..

Ne olur elinizi vicdanınıza koyun ve cevap verin,
Sıkıcı bir yemek yerine,  tam da şu yazımda bahsettiğim oyunu gidip izlemek çok daha güzel olmaz mı sizce de?
Hayır, benim ki duygusuzluk değil.

Size romantik olmayın yada sevgilinize süpriz yapmayın, hediye almayın gibi şeyler söylemeye de çalışmıyorum.

Sadece bir kenara attığınız mantığınızı, ben sizin arkanızdan toplamaya çalışıyorum. Bu günü ticarete dökenlerin üstümüze zorla giydirmeye çalıştığı “14 Şubat Elbisesi” ni sizin için kirli sepetine atıyorum.
Her zaman söylemişimdir, benim için o günün tek mantıklı yanı doğumgünüm olmasıdır. Sırf birileri o günü sevgililer günü ilan etmiş diye, zoraki yemeklere çıkmak, hediyeler almak hoşuma gitmiyor.

Hele de, insanların “Bu sevgilier gününde de yalnızım, ne yapacağım ?” diye saçma sapan bir telaşa kapılmasına çok ama çok gülüyorum. 
Gülüyorum, çünkü inanmayacaksınız ama,  bu konu açılınca resmen panik olan arkadaşlarım var benim. Hatta o kadar ki,  “Madem öyle, biz de kızkıza yemeğe çıkalım.” diye bir de, akıllarınca günübirlik çözüm buluyorlar.
Yahu yapmayın hiçbirşey, o günün diğer günlerden farkı yok hala an-la-ya-ma-dı-nız-mı? 
Öyle telaş yapmaya falan gerek de yok, resimdeki gibi bir kutu kurabiyeyi koyun kucağınıza, eğer sevgiliniz varsa onu da alın yanınıza, uzatın bacaklarınızı, film izleyin.
Sevgiliniz yoksa da aynısını yapın.
14 Şubat yerine, yılın herhangi bir günü, herkes rutin hayatını yaşarken, tam da o sırada size yapılan bir süpriz sizi ayrıcalıklı kılar ve bence çok daha heyecanlıdır.
Yukarıda yazdıklarıma katılmayabilirsiniz ama bakın işte bu dediğime sonuna kadar inanın.
Herkese sevgiler ve şimdiden Happy Valentine’s Day.
Z.



4 yorum:

  1. Sevgililer gunu Turkiye'de yanlis yorumlaniyor. Herseyden once "Sevgili" sadece beraber oldugun kadin veya erkek degil, sevdiginiz herkes! Bu annen olabilir, cok sevdigin bir arkadasin,sevgisine doyamiyacagin cocuklarin, kisaca cok sevdigin herkes sevgilinizdir.Benim 2 kizim var,benim sevgililerim onlar ve onlarin gununu kutlayacagim,onlar da benimkini,sonra kizkardesimin ve yegenimin.. Amerikada'da boyle yorumlaniyor ve onunla yemege cikmak gibi bir mecburiyet te yok ve olmamali, sadece onlarla birlikte olmak,guzel zaman gecirmek Sevgililer Gunu'nun geregi.. Bir de bu acidan dusunun ve degerlendirin lutfen ve Sevgililer Gunu'nden nefret etmek yerine sevginizi bir kisiyle sindanandirmadan Gunu'nuzu "Sevgili"lerininle paylasin!
    Sevgililer Gunu'nuz kutlu olsun!

    YanıtlaSil
  2. entel dantel işler işte..

    Nyks

    YanıtlaSil
  3. İnsanların gozunde bu gunu bu kadar buyutmesı ve ustune bırde "eyvah sevgılıler gununde yalnız ne yapacagım" dıye telasa gırmesı cok komık gelıyor bana :)

    Her ıkı yoruma da tesekkurlerrr :)

    Sevgılerimle.

    YanıtlaSil
  4. Sözlerime öncelikle seni kutlayarak başlamak istiyorum.
    Yazdıklarının tümüne katılıyorum..Biz millet olarak herşeyi abartmayı çok seviyoruz.Bence sadece sevgililer günü de değil..Doğum günleri,ilk tanışma günleri,evlilik yıldönümleri...tabiki sevmek ve hatırlanmak dünyadaki en güzel duygu..Ama bu öyle bir hale getiriliyor ki..artık sevgiler hediyenin maddi değerine göre ölçülür oldu..Ayrıca sevgiyi sadece sevgiliye değil,sevgimizi gerçekten hakettiğine inandığımız herkese, belli günlerde olmamak koşuluyla heran dile getirmeliyiz..
    Hakedene dedim..Çünkü gerçek sevginin ne olduğunu bilmeden SENİ SEVİYORUM demek bana komik geliyor..
    Bu arada buzdolabımın üstünü sevgi notcuklarıyla dolduran pelin'ime çok teşekkür ediyorum..hayattaki enbüyük sevgim kızlarım..
    Seni de içten sevgilerimle öpüyorum Zeynep'cim..

    Zerrin

    YanıtlaSil