22 Şubat 2011 Salı

24.Yaşıma Nasıl Girdim ?

14 Şubat Pazartesi benim doğumgünümdü. Arka arkaya gelen ölümlerden dolayı baya kötü günler geçirmiştim ve 24 yaşına girecek olmanın verdiği derin üzüntüyü de bu olumsuzlukların üstüne ekleyince doğumgünüm için bir kutlama yapmayı falan da düşünmedim.

O nedenle doğumgünümden bir gün önce erkek arkadaşımla buluştum, biraz dolandıktan sonra anneannesinin bizi yemeğe davet ettiğini öğrendim. Kalktık gittik.

Annesi, anneannesi, dedesi ve kız kardeşi ile birlikte oldukça güzel bir yemek yedikten sonra, birden bizimkisi ortadan kayboldu. 5 dakika sonra elinde iğrenç bir paketle çıka geldiğinde, gözlerindeki o muzur bakışlardan, kafasında birşeyler olduğunu anlamıştım.

Nitekim, tam da düşündüğüm gibi " Eveeett Zeynep doğumgünün şimdiden kutlu olsun." diye sırıtarak, elindeki garip hediye paketini bana doğru uzattı.

Müthiş bir sinir dolandı vücüdumda. Hediyesini herkesin ortasında vererek beni ne kadar zor duruma düşürdüğünün farkında mıydı bu çocuk ?!

İnanılmaz rahatsız olmuştum olmasına ama yapacak birşey de yoktu. Mecburen annesi, anneannesi, dedesi ve kızkardeşi yüzüme gülümseyerek bakarken, bende sevimli görünmeye çalışıp yavaşça paketi aldım ve bin tane teşekkür eşliğinde açmaya başladım.




Paketi açtığım anda yüzümün aldığı şekli gören erkek arkadaşım "Yaa beğenmediii " diye isyan etti.

Ben ise paketin içerisindeki, anahtarlık zincirini andıran, ucundaki taşı ile bir nebze olsun kolyeye benzemiş olan bu garip hediyeye bakakalmıştım.

Önce bir afalladım, karşımda annesi ve erkek arkadaşım gülüp duruyor, " Beğendin mi ?" diye de hevesle soruyorlardı.

Hiç beğenmememe rağmen zorla ağzımdan "Çok güzel" lafı çıktı.

Ve o anda Sarp kahkahayı patlattı.

Bu kahkahadan sonra "Acaba bana oyun mu oynuyor, gerçek hediyem bu değil mi?" diye düşünsem de, sizde takdir edersiniz ki, bir tepki veremedim. Tepki veremedim çünkü " Hediyem aslında bu değil değil mi?" diye ağzımdan çıkacak bir cümleye karşlılık, eğer, aslında hediyem tam da buysa düşeceğim durumu aklımın ucuna bile getirmek istemedim.

Nitekim Sarp kahkahalarla gülerken sanırım annesinin benim orda daha fazla kasılmama gönlü razı olmadı ve "Bu benim oğlum sana şaka yapmak istedi Zeynep'ciğim, kızmadın inşallah" diye beni rahatlatmaya çalıştı.

Ama tabi benden giden gitmişti, Sarp'a çok çok kızmıştım ve intikamım acı olacaktı.

Üzerimdeki ağır baskı ortadan kalkınca ve ben biraz rahatlayınca evden çıktık ve asıl hediyeme kavuştum.

Sonrasında ise beni harika bir süpriz bekliyordu.

Arabada Sarp "Hadi gel birşeyler içelim, öyle bırakayım seni eve" deyince kendimi Bağdat Caddesi'ndeki Cafe Pi' de buldum.

Veee

İçeriye girdiğimiz anda gözüme tanıdık yüzler çarpmaya başladı. Afalladım.

Gerçekten en sevdiklerim ( bazıları eksikti çünkü onlara haber gitmemiş ne yazıkki :S ) oradaydı ve ben, şaka gibi ama, ağlamaya başladım :)

Hayatımda hiçbir zaman sevinçten zıplamamıştım ve o gün, evet yine şaka gibi ama bir yandan ellerimi çırparak, bir yandan da çığlıklar atarak resmen sevinçten zıpladım. Nasıl plan yapmışlar, organize olmuşlar hiç ama hiç anlamadım.

Yani sizin anlayacağınız, bana her konuda ne kadar şanslı olduğumu hissettiren bir doğumgünü yaşadım bu yıl.

Hayatım boyunca asla ve asla unutmayacağım. Hepinizi çok ama çok seviyorum ! İyiki varsınız !

Ps: Sonradan en yakın arkadaşım Gözde'nin facebook mesajlarını karıştırırken bu msjı buldum. Sizinle de paylaşmak istedim. İnsanın böyle dostları olması gerçekten çok ama çok güzel, gerçekten çok sanslıyım ben yahu !


Miray Uçar February 9 at 4:43pm ReplyReport
Pek sevgili arkadaşlarım;


Bildiğiniz gibi 14 Şubat Zeynep'in doğum günü. Bu yıl Zeynep için birazcık zorlu oldu. Diyorumki bir süpriz yapıp bu kötü yılına güzel bir anı katalım.
Sizinde işinizi gücünüzü bırakıp Zeynebe doğum guunu planlamama yardım edersiniz diye düşünüyorum :)


Şimdi ne yapabiliriz, ne zaman yapabiliriz bir beyin fırtınası yapalım bakalım gelsin fikirler?


Gizzy bu mailde yok onada haber verin. Sarp tek erkek olarak seni koydum cc ye idare et :) dierlerine plan ypınca haber veririz :))))


Öperim hepiniziiii :)


Herkese bol dostlu, güzel süprizli doğumgünleri dilerim. Sevgiler, Z.

7 yorum:

  1. Nasıl girdin? diye sorup doğum gününü iyi dileklerle kutlamıştım..
    Başlığın altında tek kelime yoktu çünkü...
    Ancak gönderirken böyle bir sayfa Elayza adlı blogda yok, geldi ve yorumum uçtu :(

    14 Şubatta doğmuş olmak bir ayrıcalık olsa gerek.. :)
    Nice yılların olsun, sağlık, mutluluk, huzurla dolu...Aşkla dolu :)
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. Zeugma, şimdi post düzeldi okuyabılırsın :)

    Cook tesekkur ederım ayrıca, benden de sevgiler:)

    YanıtlaSil
  3. Zeynep'cim öncelikle geçmiş doğumgünün kutlu olsun :) yazını erkek arkadaşının yemekte verdiği hediye kısmına kadar okurken resmen gerildim, evyah dedim ne yapacak acaba şimdi Zeynep? Ben de bu gibi durumlarda beğenmiş gibi yapamam yapmaya çalışırım ama anlaşılır daha fena :) sonrasında yapılan süpriz ise geçen sene yaşanan olumsuzlukların gölgesini (neler yaşandı tam bilemiyorum ama) her şeyi alıp götürecek cinstenmiş :) senin adına çok sevindim canım.. Tekrar mutlu yıllar :*

    YanıtlaSil
  4. Gizem'cimm çok çok teşekkür ederim canımm, sen okurken gerildin ben birebir yaşarken :) Ama sonrasında gerçekten hediyem dahil herşey çok güzeldi. Daha güzelleri senin olur umarım. Öpüyorum tatlımmm

    YanıtlaSil
  5. Doğumgünün kutlu olsun canım. Böyle süpriz bir doğum günü hep istemişimdir ama hiç olmadı :((
    Hep haberim oldu.

    YanıtlaSil
  6. Yalnız mailim de deşifre olmuş :D Çok seviyorum seni kuzu iyiki doğdun iyiki varsın :)

    YanıtlaSil
  7. Hande; cok tesekkurler, normalde bende hep anlardım bu sefer herkes rolunu cok ıyı oynadı ruhum bıle duymadı :)

    Mia; hahha bütün özelinizi dökücem bu bloga :) bende seni cok sevıyorum canım kuzumm asıl sen ıyıkı varsın beaa.

    YanıtlaSil