5 Kasım 2010 Cuma

HEMCİNSLERİME AÇIK MEKTUP


        Ne zamandır bu konu hakkında yazmak istiyordum, kısmet bugüneymiş. O kadar fazla beni rahatsız eden hareketleriniz var ki, yazmakla bitmeyecek biliyorum. Ama bir yerden de başlamak lazım, o halde işte başlıyorum.
         Lütfen ama lütfen artık sevgililerinizle konuşurken sesinizi inceltip, küçük kız çocuğu taklidi yapmayın. Sevimli gözüktüğünüzü zannediyorsunuz ama gerçekten çok itici oluyorsunuz.
        Diyelim ki arkadaşlarınızla buluştunuz ve bir arkadaşınızın erkek kuzeni masaya geldi, ne olur sevgiliniz sizi aradığında, o kuzenden sessiz olmasını istemeyin. Bunu yapan çok fazla kız tanıyorum ve inanın hepimizin gözünde nasıl basit duruma düştüklerinin farkında bile değiller. Hayır yani ne olacak sevgiliniz çocuğun sesini duysa? Hemen “ Bu çocuk şimdi kesin benim kız arkadaşıma asılır.” falan diye mi düşünecek? O çocuk da size çok meraklıydı çünkü.
       Ne olur terk edilince facebook statu lerinizi “Gün gelecek devran dönecek” gibi kıro iletilerle, yada “Haha çok mutluyum giden gider” tarzı, aslında dibe vurmuşluğunuzu herkesin gözüne gözüne sokan yazılarla doldurmayın.
     Artık sokaklarda yürürken sigara içmeyin !
    Mc’Donalds ta kasa sırası beklerken el ele tutuşmayın.
    Çıkmış ojelerle dolaşmayın.
    Sahte Louis Vuitton kullanmayın ! Gidin onun yerine Nine West ten bir çanta alın.
    Her gittiğiniz yerde hesabı masadaki erkeklerin ödemesini beklemeyin, bu beleşçilik değil de nedir? Yapmayın!
    Dudaklarınızı büküp aynadan fotoğrafınızı çekmeyin.
    Bir mekanda arkadaşınızla karşılaştığınızda “Aaaaaa inanmıyorrrruuumm!!” diye çığlıklar atmayın, bunda inanılamayacak bir şey yok, alt tarafı caddede lise arkadaşınızı gördünüz, Dubai ’de bir ara sokakta değil, dikkatinizi çekerim, caddede !
   Eğer bir ortamda yeni tanıştığınız insanlar varsa, içip içip sonra ağlamaya başlamayın. Bence bu kız tipi hayattaki en itici kız tipidir.
   Sahte bir facebook hesabı açıp kendi resimlerinizin altına ‘Cidden taşsın bebeğim‘ gibi aptal yorumlar yapmayın. Bunu da en ezik kız tipi olarak ilan ediyorum.
   Futboldan anlamayıp, sadece derbilerde, belki bir erkeğin dikkatini çekerimde bana laf atar,bende onu terslerim cool görünürüm falan umuduyla forma giyip caddeye çıkmayın. Bknz: Her derbi öncesi Bağdat Caddesi, Fenerbahçeli kızlar grubu.
  Kısacası ne olur artık biraz normal olun =)
  Son sözüm gerçekten normal olan kızlara; yukarıdaki özelliklerden en az 2 tanesine uyan arkadaşınız varsa, bence ondan uzak durun.
  Sevgiler, Z.

18 yorum:

  1. Valla ayar üstüne ayar vermişsin.. Helal!! :))

    YanıtlaSil
  2. tebrikler zeynepcim bu kadar açık ve güzel açıklanır:))

    YanıtlaSil
  3. ilk paragrafi pelin tezel karasan'a yazdigina inanmak istiyorum.

    YanıtlaSil
  4. hadi canım, pelin yapmıyordur öyle şey.
    yapıyor mu yoksa ?=)

    YanıtlaSil
  5. Bu tiplerden gerçekten bıkkınlık geldi iticiler cidden :D

    YanıtlaSil
  6. herkes benimle aynı düşüncedeymış demekki :)

    YanıtlaSil
  7. çok doğru böyle bir kız olmadığım için önce tanrıya şükür sonra böyle bi arkadaşım olmadığı için bir kez daha şükür ediyorum :)

    YanıtlaSil
  8. Bu yazini okurken icimden söyle kocaman bir OOHHHHH! cektim, icimin yaglari eridi sanki okurken:) Ne güzel oluyormus insanin icinden gecenleri baska birinin dile getirdigini görmek?

    Sagol sagol sagol!:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım belki erkekler için de içinden söyleyecek bir dolu şey geliyordur, yine içinden bir ohh çekmek istiyorsundur, o halde buraya da beklerim:)

      http://zeynepsek.blogspot.com/2010/12/ack-mektup-bu-kez-annelere-yazld.html

      Güzel yorumların için de çok çok teşekkürler:)

      Sil
  9. Ayrica buna birkac tane daha paragraflar eklenebilir bence. Benim aklima da daha bir dolu sey geliyor:)

    YanıtlaSil
  10. O zaman en kısa zamanda aklına gelenleri yaz da biz de keyifle okuyalım:) Bu kızlar adam olmaz, daha çok uyarmak gerek:)

    YanıtlaSil
  11. Güzel bir yazı,ben sadece insanlara değil tüm insanlara seslenmek istiyorum :) ahkam kesmek bana düşmese de keseyim bişi olmaz :) Kendiniz olun,samimi olun,dürüst olun,anı yaşayın,sinirlerinizi kontrol altına almayı öğrenin,empati yapmayı öğrenin ve sevin sevilin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle! Samimi ve içten olmak en önemlisi. Bence bazen ahkam kesmek gerek, yoksa akıllanmıyor bazıları:)

      Sil
    2. ''Ben sadece insanlara değil tüm insanlara değil tüm insanlara seslenmek istiyorum'' ne demekse :) '' Ben sadece hemcinslerime değil tüm insanlara seslenmek istiyorum'' demek istemiştim :)

      Sil