27 Kasım 2010 Cumartesi

Cem Yılmaz ve Annem

   Uzuuuun zamandır ilk defa bir cumartesi günümü tamamen evde geçirdim. Sebep ?

   Lanet olasıca grip, yüksek ateş, halsizlik ve dayanılmaz bir boğaz ağrısı.

   Oysa ki ne güzel planlarım vardı. Bir düğüne gidecektim, oradan çıkıp en yakın arkadaşlarımdan birinin doğumgününe geçecektim. Sabaha karşı da eve gelecektim, ohh ne güzel olacaktı.


  Ama hastalık hiçbirşey dinlemiyor azizim. İnsan da ne hal bırakıyor ne neşe..

   Hal böyle olunca, yatmaktan felaket sıkıldım, aldım kucağıma laptop u, takip ettiğim blogları incelemeye başladım. Bir tanesinden Cem Yılmaz'ın " Soru & Cevap" adlı gösterisinin DVD sinin çıktığını öğrendim. Yazıyı okuyunca o kadar çok sevindim ki, boğazımın acısı daha bir hafifledi sanki, ateşimde düşüyor gibi, hissediyorum :)

   Anlayacağınız üzere ben tam bir Cem Yılmaz fanatiğiyim. Gösterilerindeki neredeyse bütün replikleri ezbere bilirim, bazen farkında olmadan bir soruya onun esprilerinden biriyle cevap veririm, bir yerde kazara "business class" lafı geçince "bizde mi öldük?" demeden duramam,gülmeye başlarım falan filan :)

  Her filmini en az 10 kere izlemişimdir ve bu filmlerindeki replikleri de benim için kahkaha atma garantilidir.

  Ağabeyimde aynen benim gibi olduğu için bazen takarız DVD ye Gora'yı , her sahnesinde yine yeniden kahkaha atarız, bazı sahneleri geri alırız, haydiii yine kahkaha ... Bu duruma en çok annem sinirlenir. O kadar ki her seferinde "Nesine gülüyorsunuz şu adamın?" diye bize kızar, "Kısın şu adamın sesini." diye de uyarır.

  Bizde niyeyse inatla Cem Yılmaz'ı anneme sevdirmeye çalışırız, hatta bir keresinde ağabeyimle "Artık buna da gülmessen sende bir gariplik var." diyip anneme Cem Yılmaz'ın hastane / refakatçi skeçini izlettik. İkimizde annemin buna güleceğine okadar emindik ki, skeç sonunda annemden gelen şu cevapla şok olduk, birbirimize baktık ve kahkahayı patlattık. Annem önce bize gerizekalıymışız gibi baktı ve arkasından tam olarak şöyle bir cümle kurdu:

  "O hiç hayatında refakatçi kalmış mı acaba?"

  Ben "Gemici zihniyetiyle film izlenmez ki !" (by cem yılmaz ) diyecek oldum ve abim bir kahkaha daha attı. Annem ise bize hala gerizekalıymışız gibi bakmaya devam ediyordu.

  Diyeceğim o ki Cem Yılmaz benim için bol kahkaha demek oyüzden bu gösterinin DVD sinin çıktığını duyunca eline şeker tutuşturulan bir çocuk gibi inanılmaz sevindim. Eğer sizde benim gibi bir Cem Yılmaz hayranıysanız o halde doooğruu D&R a derim.

Sevgiler, Z.

7 yorum:

  1. ahahahah süper yaaaa :))) koptum burdaa :))

    YanıtlaSil
  2. haha volkımm annemın o tepkılerını sende ıyı bılırsın :)

    YanıtlaSil
  3. bence haklı "O hiç hayatında refakatçi kalmış mı acaba?" =)

    YanıtlaSil
  4. Allaaaaa... buna(da) yorum yazmam lazim!:)
    Benim gibi bir Cem Yilmaz fanatigi (sirf bunun icin 15 yasimdaki oglumun adi da Cem'dir)
    Okadar kendimi buldum ki yazdiklarinda. Hani tüm repliklerini ezbere bilmeler, filmlerini, gösterilerini en az 10 kez izlemeler, sohbet aralarinda onun esprilerini kullanmalar vs. :)

    Onunla ilgili izlemedigim hicbirsey yoktur,yeni cikan en ufacik videolarini bile arar bulur izlerim youtube'dan sürekli. Almanya'ya geldiginde bir gösterisine gitmistim, okadar mutlu olmustum ki. Yakinda yine geliyor ama busefer gidemeyecegim maalesef ve cok üzgünüm.
    Neyse...bu konuda kendim gibi birine rastlayinca cok mutlu oldum paylasmak istedim.
    Selamlar.

    PS: Merak ettim sahi...okuyo musun kaca gidiyosun?;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hhahahha bu son cümleye kocaman bir kahkaha attım:))) Ben de severdim gezegeni ama :)

      Nihaet Cem Yılmaz esprilerinden anlayan biri! Hoş geldin, hoş geldin:)

      Sil
    2. Bu arada madem sen de bır annesın bu yazımı da sana ıthaf edıyorum kiii aynılarını yapmayasın:))))

      http://zeynepsek.blogspot.com/2010/12/ack-mektup-bu-kez-annelere-yazld.html

      Sil