21 Eylül 2012 Cuma

ESKİ SEVGİLİNİN YENİ SEVGİLİSİ

Çok yakın bir arkadaşım var.

Güzel, akıllı, komik, başarılı...

Benim gözümde dört dörtlük anlayacağınız...

Arkadaşım bir süre önce sevgilisinden ayrıldı, kısa süre sonra da delicesine aşık olarak yeni bir adamla çıkmaya başladı.

Birbirlerini çok seven bu çifte bizler de bayıldık, çok yakıştıklarına ve bu yeni çocuğun harika bir adam olduğuna karar verdik. Hem arkadaşımızı da çok mutlu ediyordu.

Sizin anlayacağınız her şey pek şahaneydi.

Sonra bir gün arkadaşım yanıma geldi ve eski erkek arkadaşının yeni bir kızla çıkmaya başladığını söyledi. Üzülmüş müydü; hayır. Kıskanmış mıydı; kesinlikle hayır.

Peki neydi onun moralini bozan şey?

Eski sevgilinin yeni sevgilisinin kendisi hakkında atıp durduğu tuhaf tweet'ler...

Kızın attığı tweet'lere bakılırsa arkadaşım kötü kalplinin tekiydi, mutluluk pozları verip duruyordu ama mutlu falan da değildi... Yine kızın tweet'lerine bakacak olursak, arkadaşım aslında ayrıldığı erkek arkadaşını hala seviyor, yeni sevgilisiyle de sırf inat olsun diye çıkıyordu.

Sizin anlayacağınız arkadaşım her şeyden habersiz bir şekilde yeni sevgilisiyle mutlu mesut yaşarken, bu yeni kız onu deliler gibi takip etmiş, onu hiç tanımamasına rağmen kendi kendine abuk subuk tweet'ler atmış, arkadaşım da bunları fark edince haliyle üzülmüştü...

Arkadaşım "Ben kötü bir insan mıyım Zeynep?" diye sordu. "Neden oturup benimle uğraşmış bu kız?"

"Hayır" dedim. "Sen sadece ondan daha güzel, daha başarılı, daha akıllı ve daha komiksin."

"Ve o seni kıskanıyor." 

Hepsi bu....

Yeni sevgilinin eski sevgilisi her zaman kıskanılır. Kural budur, değişmez. Oysa unuttukları bir şey var; bir kadın bir erkeği terk etmişse artık onu sevmiyor demektir. Aksi olsa terk etmezdi zaten değil mi?

O zaman bu yeni sevgilinin eski sevgiliyi kıskandırmak için gösterdiği çabalar niye?

Ben cevap vereyim; çünkü siz daha güzel, daha başarılı, daha akıllı ve daha komiksiniz.

Çünkü siz onun şuanda aşık olduğu adamı beğenmeyip terk ettiniz.

Cevap bu kadar basit.

Sevgiler,
Z.






4 yorum:

  1. herkesin iyi niyetli olmadığını kabullenmek gerek bazen

    http://fashionisable.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazıları gerçekten çok ama çok kötü niyetli... Dilerim hepimizden uzak olsunlar :)

      Sil
  2. Kıskandığı şeyler arkadaşında olup da kendisinde olmayan şeylermiş bu ilk bakışta görülüyor ama benim anlamadığım ve anlamak istediğim vaktini bir insanı karalamaya harcayacağına neden kendisini bir parça daha o insana yaklaştıracak şekilde çabalamadığı? cevabı geldi aklıma, çünkü aradaki farkı görebilecek nitelikte bile değil bu insan. Çok yakın zamanda kızkardeşim de benzer bir durumu mail tacizi yoluyla yaşadığı için fazla tepkiliyim böyle insanlara. 2.el ilişkilerinin hırsını başkalarından çıkarmasalar keşke...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "2.el ilişkilerinin hırsını başkalarından çıkarmasalar keşke..." Senden de ancak böylesine güzel bir yorum beklenebilirdi canım benim:)

      Bazıları böyle işte, illa sevgilisinin geçmişini kurcalıyor, onu karalamaya çalışıyor. Mesela kız şöyle bir tweet atmış; "Sen çirkin değilsin, senin için çirkin." Ne kadar saçma değil mi? Nerden biliyorsun, onu ne kadar tanıyorsun ki böyle bir şey yazabiliyorsun. Ya da sana ne yani neden insan böyle bir şey yazar ki? Haliyle insanın aklına kıskançlıktan başka neden gelmiyor...

      Allah hepimizden uzak tutsun böylelerini:) Öpüyorum Gizem'cim!

      Sil