26 Eylül 2011 Pazartesi

Pop Müzik Dinliyorsan Aptalsın Demektir

Hep söylemişimdir: bu ülkede rock müzik dinleyince kültürlü göründüklerini, "diğerleri"nden farklı düşündüklerini ve pop müzik dinleyenlerle kıyaslanamayacak kadar da cool olduklarını zannedenler var. Yani diğer bir deyişle; rock müzik dinleyenler akıllı ve kültürlü, pop müzik dinleyenler ise tam bir gerizekalı.

Hele bir de Serdar Ortaç dinliyorsanız yandınız, bittiniz... Bi zahmet köprüde inip intihar ediniz.

Yanlış anlaşılmasın ben Serdar Ortaç dinlemiyorum. Özellikle son albümlerini de çok vasat buluyorum. Ama eski albümlerinden bir kaç sevdiğim şarkısı da yok değil. Ve ben buna rağmen gerizekalı değilim.

Haydi başka bir pop müzik sanatçısından bahsedelim. Farzı mishal Tarkan. Kim bu adamın sanatına laf edebilir? Kim Tarkan nedir yahu, ses mi var onda diyebilir? Bana göre hiç kimse... Ama yok arkadaş, Tarkan dinliyorsan da tam bir aptalsın bu ülkede...

Ne kadar saçma bir mantıktır bu. İnsanları okudukları kitaba, üniversiteye ya da dinlediği müziğe göre yargılamak... Örneğin Yeditepe Üniversitesi özel okul olduğu için ve genel anlamda puanı devlet üniversitelerine oranla daha düşük olduğu için, devlet okullarının öğrencileri yargılar buraya giden insanları. Kimilerinden duymuşumdur "Amaaan Yeditepe'de mi okuyor? Zeki değil o zaman." tarzı cümleleri.

Ben kendi okulumda, İstanbul Üniversitesi'nde, kendi sınıfımda ne aptallar tanıyorum sizin haberiniz var mı? Ve yine ben, Yeditepe'ye giden ne kadar zeki iç mimarlar, hukukçular, moda tasarımcıları ve diş hekimleri tanıyorum, bir bilseniz...

Yani demem o ki, bu ülkede herşeyi insanların önyargıları belirliyor. Teoman dinleyen kültürlü sanılıyor, Yaşar dinleyen "Aman ne salak!" oluyor. ÖSS'de heyecanlandınız, stres yaptınız, düşük puan aldınız ve özel okula gittiniz. Yine gerizekalı sıfatı size yapıştırılıyor. Yani insanlar önyargılarından, saçma mantıklarından bir türlü vazgeçmiyor.







Ben Türk Sanat Müziği'ne bayılıyorum, Tarkan konserine gidiyorum, Jazz Müziğ' ölüp bitiyorum, an geliyor Serdar Ortaç'ın eski şarkılarını da dinliyorum. Müzik bir keyif meselesidir. Kimisi klasik müzikten alır o keyfi, kimisi metal müzikten, kimisi ise jazz'dan.

Sonuçta müzik hayatta yaşadığınız anları güzelleştirmek içindir. Bırakın herkes o anları istediği gibi zenginleştirsin. Bu onları daha aptal ya da zeki yapmaz. Hele hele kültürlü ya da cahil hiç yapmaz. Aynı şekilde bir insanın okuduğu okul (elbette ki istisnalar vardır ama...) da onun zekasını göstermez. Zira bence
önemli olan hayattaki başarıdır okuldaki değil...

Ne zamandır bu konuyla ilgili içimi dökmek istemiştim, kısmet bugüneymiş. Oh rahatladım valla...

Neyse ben de Serdar Ortaç'tan  " Seni Çöpe Atacağım Poşete Yazık" adlı şarkıyı açayım. ( Şaka şaka) :)

Herkese bol müzikli günler,
Z.

4 yorum:

  1. yazındaki resim herşeyi özetlemiş bayıldım! çok çok çok haklısın! :)

    bende hertürden herşeyi dinleyen bir müzik sever olarak böyle bir şeyler yazmak niyetindeydim sen yazdın :)

    YanıtlaSil
  2. :) Vallahi insan yazınca rahatlıyor, bence sen de içinde tutma yaz, biz de keyifle okuyalım:)

    YanıtlaSil
  3. Stereotyping sadece müzikte olsa keşke Zeynep’cim! Aynı şekilde sarışın ve bakımlı isen hooop gerizekalısın! Tüm mülakatlarda IK’nın bakışlarından fışkıran ima bu oluyor. İlk kez tanıştığın insanların da önyargısı bu şekilde. Ben sırf bu önyargılardan kurtulmak için önce gizli teras’a açıp aylar sonra betwin us’ı açtım. Senelerce çektiklerimi hala kimi zaman çekiyorum. İkizim Bahçeşehir Üniversite’sinde burslu olarak hem işletme hem de uluslar arası finans okudu ama şu anda görüşmelere Bahçeşehir mezunu diye çağrılmıyor. Off ki ne offf önyargılar, kalıplar hayatımızın her anında! Ben de içimi döktüm sanırım biraz uzun oldu canım :)

    YanıtlaSil
  4. :))) Sarışın olmayla gerizekalılık arasındaki saçma sapan bağı unutmuşum hakikaten, onu da sen yaz bir gün Gizem'cim :) Bakma böyle güldüğüme o konuya da ayrı bir sinir oluyorum. Ama en çok şu üniversite ve pop müzik olayı beni delirtiyor. İçini dökmek istediğin her an beklerim buraya seni tatlımm. Benim bloğum senin bloğun :)))

    YanıtlaSil