30 Eylül 2011 Cuma

Brezilya Fönü Ne Müthiş Bir Şeymiş!

Doğduğumdan beri saçlarım kabarıktır benim. Bazen banyodan çıkınca şans eseri kıvır kıvır olur, bazense ne yaparsam yapayım bir türlü şekle girmez. Denizden çıkarım kabarır, yağmur yağar kabarır, güneş açar kabarır. Yani lanet olasıca saç üşenmez, kabarmak ve bozulmak için tüm şansları zorlar.

İşte bu nedenle, tam 4 yıldır, gün aşırı saçıma press uyguluyorum. Saçım düzleşiyor düzleşmesine ama bir o kadar da kırılıp dökülüyor. Üstelik gün aşırı uyguladığım için de bu işlem çoğu zaman bana işkence gibi geliyor.

Pardon geliyor-du. Bu noktada di'li geçmiş zaman kullanmam gerekiyor. Çünkü geçen gün artık canıma tak etti ve Grupfoni'de rastladığım bir kampanyayla Brezilya Fönü uygulaması satın aldım. Başlangıçta elbette ki bir tedirginlik yaşadım. O kadar ki; annem, babam ve abim banyodan çıktığımda saçımın ne şekilde olacağıyla ilgili iddiaya dahi girdiler. Abime göre boşuna para vermiştim, babama göre ise saçım düz olacaktı ama biraz hayalkırıklığına uğrayabilirdim.

Bu baskıyla banyo yaptım ve çıkıp saçımı fön makinasıyla kuruttum.

Sonuç mu?

Saçım resmen dümdüz oldu.


Düz saçlı halimden bir kare:)

Kabarık ve şekil almayan saçlardan muzdarip olan herkese Brezilya Fönü'nü şiddetle öneriyorum. Gerçekten banyodan çıkıp press yapmadan sokağa çıkmak müthiş bir duyguymuş, tatmanız gerek.

Farkındayım biraz şampuan reklamı tadında bir yazı oldu bu ama idare edin :)

Son olarak Brezilya Fönü'nün çevremdeki insanlar üzerinde yarattığı olumlu etkileri de paylaşıp gideyim.

Annem: Artık press yapmadığım için saçlarım dökülmüyor ve bu en çok annemi mutlu ediyor.
Erkek arkadaşım: Banyo yapıp saçımı düzleştirmem uzun vakit aldığı için kimi zaman kapıda beklemek zorunda kalan erkek arkadaşımın kapı önünde bekleme süresi bir hayli azaldı.
Abim: Her press yaptığımda "Yine mi kafa ütülüyorsun Zeynep" esprisini bir süreliğine rafa kaldıracağı için çok mutlu:)
Babam: Press elektriği çok çeken bir alet ve bu nedenle babam elektrik faturalarında ciddi oranda düşüş bekliyor.
Arkadaşlarım: "Yağmurda yürüyemem saçım kabarır!" kaprislerimden kurtuldukları için çok mutlular:)

Yani sizin anlayacağınız bir taşla bir sürü kuş vurdum! :)

Herkese Sevgiler,
Z.

13 yorum:

  1. bu yazıdan sonra ne mübarek birşeymiş bu brezilya fönü diyorum :) şimdi ben cahilim bilmiyorum bu brezilya fönünü şapuanmıdır bu nedir :)

    YanıtlaSil
  2. Dürr-i Yekta'cım, bu bir çeşit uygulama. Global keratin adı verilen böyle krem gibi birşeyi saçına sürüyorlar, sonrasında da pressle üzerinden geçiyorlar. Isı sayesinde saçın o kremi emiyor ve sonrasında 6 ay boyunca denize de girsen, banyo da yapsan farketmiyor: saçın artık dümdüz:)

    YanıtlaSil
  3. ne güzel çok iyimiş 6 ay boyunca kullanabilmekte çok güzel, cidden mübarek birşeymiş :)

    YanıtlaSil
  4. benim de kabarık oluyo. diken diken böyle. bazıları saçım için şanslı olduğumu söyler. ama bazıları da neden böyle olduğunu sorar. ben aynaya bakmadan yaşamak istiyorum. zaten öyle yapıyorum. özgürlüük mü hayır. saçlarımı taramak istediğimde özgür olmadığımı anlıyorum mesela. olsun buna da şükür. ileriye yatırım :)

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Kısaca FD; :)) insanın saçından memnun olması gerekiyor bence, yoksa mutsuz olabiliyor insan. Nasıl fazla kilolar can sıkıcıysa çoğu zaman şekil almayan bir saç da bir o kadar can sıkıcı olabiliyor. Canımızın hiç sıkılmaması dileğiyle:)

    YanıtlaSil
  6. Zeynepcim öncelikle hayırlı olsun=) biaralar bende takmıstım kafayı yaptırcam diye ama sonra saçlarımın çok çabuk yağlanması ve normal insanların 3te 1i kdr saçımın olması nedeniyle sonradan daha çok sıkıntı yaşarım kel kalırım fln diye vazgeçmiştim. sonra bi arkadaşım da grupfoniden alıp yaptırdı hem de iyi biyere ama çok pişman oldu özel şampuanını kullanmadıgın anda eskiye dönüomuş. yaptırdıktan sonra daha çok yıprattı diyenler de var, saçlarım güzelleşti diyenler de..bazı kuaförlere göre kesinlikle yaptırılmamalı saçı mafedio, bazılarına göre de bu brezilya fönü denen şey, brezilyalı kadınların saçlarına yaptıgı bakımmış, oyüzden de sacı yıpratan değil besleyen bişeymiş. ayrıca kuaförlerin ortak sölediği şey, denize girdiğin anda bozulduğu eskiye döndüğü. işte ben de böle olunca kararsız kaldım 1 senedir yaptırcam diyip araştırıp vazgeçiorum=) yakınımdakiler de pişman olduk deyince iyice vazgeçmiştim ama şimdi seni görünce yine heveslendim. zaten azcık saçım var, o da tüy tüy kabarık duruo bide ben press yapsam bile 10dk içinde tekrar kabarıo hiç yapmamısım gibi yetti artık=) neyse 1 2 ay daha geçsin yine sorcam ben sana fikrini ona göre kesin karar veririm heralde=) birazcık uzun oldu ama cok dertliydim bu konuda kusuruma bakma o yüzden=)

    YanıtlaSil
  7. Duygucum anca cevap verebiliyorum bu yorumuna kusura bakma:) Neyse şimdi ben hemen yorumumu yapayım.

    Ben de senin gibi çok tereddür ediyordum. Ama iki arkadaşım yaptırdı bu brezilya fönünden. Hatta bir tanesi yazın başında yaptırdı ve bütün yaz denize girdi çıktı. 6 ayın sonunda yavas yavas bozulmaya başladı saçı ama 8 ay falan dayandı.

    Diğer arkadaşımın ise gecen ay tam 1 yıl oldu ve saçı inanmayacaksın ama hala düz:) Zaten o beni baya bir heveslendirdi.

    Biz iki arkadaş yaptırdık. Ben saçım biraz daha ince telli olduğu için sık sık yıkamam gerekiyor. Yoksa yağlı gibi duruyor. Ama evdeki saç kremli ve kuru saçlar için olan şampuandan kullandığım için de olabilir. Bugün yağlı saçlar için kremsiz bir şampuan alacağım:)

    Diğer arkadaşımda ise hiç bir şekilde yağlanma falan yok. Yaklaşık iki haftadır gün aşırı saçımı yıkıyorum ve banyodan her seferınde dumduz bir saçla çıkıyorum. Bir de mesela saçım bildiğin yumuşacık.

    Son olarak bize kuaförün söylediği şey şu: Defrüze saçı yıpratır ama brezilya fönü (bizimki global keratinli brezilya fönüydü) saçı yıpratmadığı gibi tam tersine besler. Nitekim ben de kuafördeyken broşürlerini falan incelemiştim. Orada da besleyici bakım falan yazıyordu.

    Böyle yani tatlım. Umarım yardımcı olabilmişimdir:) Öpüyorum...

    YanıtlaSil
  8. valla yardım ne kelime, sen direkt beni ikna ettin=) tamam artık daha düşüncek bişey kalmadı ilk fırsatta yaptırıorum artık bende sabah akşam günün her anında dümdüz saçlar istiorum=) ıımmm bide şey, eğer mümkünse hangi kuaför olduğnu öğrenebilirmiyim acaba?=) bidaha fırsatı falan çıkarsa kaçırmiyim bari. çünkü çoğu yerde brezilya fönü yapıoruz diye mafediolarmış saçı bari böle memnun kalınan biyere gideyim de içim rahat etsin. açıklamaların için çoook teşekkür ederim canım sayende kafamı kurcalayıp duran bi sorunu çözmüş olduk=)öptüm çok..

    YanıtlaSil
  9. Canım ben Maslak Sheraton Oteli'nin kuaföründe yaptırdım. Yani fırsat oradandı:) yalnız son bişey söyleyeyim çok çok ince telliyse saçın ve hergün çok yağlanıyorsa birazcık sorun yaşayabilirsin. Çünkü saçı normalden biraz daha yağlandırıyor. Ama belki de bu geçici bir durumdur. Yine de her gün press yapacağıma her gün yıkanırım daha iyi:)

    Öpüyorum cnm...

    YanıtlaSil
  10. Zeynep’cim o dertten ben de muzdaribim çok zamanımı almasa da düzleştirirken bana da yıpranıyor hissi veriyor. Brezilya fönüne bir türlü cesaret edememiştim düz olur ama ya kafama yapışırsa diye, sende çok hoş durmuş hazır kış gelirken yağmurları göz önüne alınca bir kez daha düşünmeye karar verdim canım :)

    YanıtlaSil
  11. :)) Gizem'cim eğer gerçekten inanılmaz büyük kolaylık. Son bir kaç haftadır banyo yapıp saçımı kurutmak kabus değil bir zevk oldu :) Fakat saçın çok çok fazla ince telliyse biraz sıkıntı yaşabilirsin sanırım, haberin olsun. Çok öpüyorum canım.

    YanıtlaSil
  12. Saçlarını kurutmazsan ne oluyor?
    Bide saç eski haline dönüyor mu?Yoksa eskisi kadar aynı olmuyo mu?
    Benim saçlarım dalgalı.Saçlarımı seviyorum ama düzü de seviyorum.
    Bu yüzden düzleştirmek yerine bi yıl düz kullanmayı tercih ederim :)
    Açıklaman için şimdiden teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk ay saçını kurutmasanda kendi kendine kuruduğunda dümdüz oluyor. Fakat sonrasında kurutman gerek çünkü kurutma makinesiyle kurutmadığın takdirde aralarda çok hafif de olsa dalgalanmalar olabiliyor. Ben Eylül ayında yaptırmıştım ve artık yavaş yavaş saçım bozuldu. Ama yine de fönü yaptırmadığım zamana nazaran saçımdaki kabarıklık çok daha az.

      Son olarak saçın eğer ince telliyse kesinlikle yaptırma:)

      Sevgiler.

      Sil