2 Eylül 2010 Perşembe

Neden Blog Actım :)

        Öncelikle her nekadar suan bir izleyicim dahi olmasa da ; yine de ben açılışı kocaman bir merhabayla yapmak ıstıyorum :)
 
       Şimdi bir sen eksiktin gibi sesler duyar gibiyim ama telaş yapmayın illa okuyun diye kimseyi zorlamayacağım. Ama biraz olsun edebiyata ilgi duyuyorsanız , yada özellikle ingiliz edebiyatını merak edıyorsanız, Shakespeare in adını cok duyduğunuz halde hakkında hiçbirşey bilmiyorsanız, bir romanı incelerken edebiyatçılar neye göre inceler hep merak etmişseniz, Jane Eyre i küçükken okumuş ve sadece bir genc kızın buyume evresı olarak algıladıysanız ama aslında derinlerinde ne için yazılmıs bir roman oldugunu bulamadıysanız, yada hala Alice Harikalar Diyarında'nın bir çocuk hikayesi oldugunu dusunuyorsanız ve belkide en önemlisi ingiliz edebiyatının sadece Shakespeare den olustuguna inanıyorsanız ozaman dogru yerdesınız. Cunku tum bu dusuncelerınız yanlıs ve dogrusu bu blog da olucak :)

Bronte sisters
      Eminim ki burada yayınladıgım her incelemeyi okudugunuzda , aslında okudugunuz kitabı nekadar eksik anladıgınızı ve asıl dıkkat etmenız gereken noktaları nasıl onemsız gordugunuzu goruceksınız. Samuel Johnson yada Virgina Woolf gibi dünyanın en iyi yazarlarını tanımaya baslıcaksınız, Sheakspeare 'in oyunlarının insana nasıl hazlar verdıgını kesfedıceksınız yada kısa öykülerin aslında nekadar önemli eserler oldugunu ve onları incelerken nasıl keyıf alındıgını farkedıceksınız. Kısacası boş boş okumaktansa , anlayarak derinlemesine okumanın keyfine varıcaksınız.En azından ben böyle olmasını umuyorum :)
     Örneğin; hepiniz eminmki Shakespeare'in oyunlarından birinde geçen  " olmak yada olmamak, işte bütün mesele bu" sözünü duymuşsunuzdur ve belkide hepiniz bu sözün Hamlet'in ağzında hayat buldugunu da bılıyorsunuzdur , peki bu söz bu oyunda neden soylenmıs , aslında gercekte ne anlama gelıyor ve önemi ne hiç düşündünüz mü? Bana ne bundan diyen birkaç kişinin sesini duyar gibiyim, işte şuan bu blogun size göre olmadıgını anladınız, hoşçakalın :) Kesin siz bu sözü facebook ta statunuzde enazından bır kere paylasmıssınızdır da , ozaman rica edicem anlamını, önemini , kim tarafından , niye söylendiğini bilmediğiniz sözlerden uzak durun.Siz hala okumaya devam mı ediyorsunuz? Lütfen defolun :)

      Kısacası dıyorum kı; Henry Fielding'in, Samuel Beckett'ın, Geoffrey Chaucer'ın yada Bernard Shaw'un kim oldugunu bılmeyen avukatlar, öğretmenler, ressamlar yada mimarlar olmayın. Gelin hepberaber ingiliz edebiyatını keşfedelim :)

     NOT: Evet itiraf edıyorum mezun oldum, iş arıyorum ve canım cok sıkılıyor oyuzden ılk basta sırf eglence olsun dıye actım bu blogu :) Yanı oyle aman cıddı seyler konusayım, ınsanlıga bır faydam olsun gıbı dertlerım olmadı. Hala da yok, ben kendi kendime yazıcam okumak isteyenlerin basımın ustunde yerı var :)

Sevgıler , Z.

     

13 yorum:

  1. zeynom bi nefeste okudum bitti devamını bekliyorummmm :)) ellerine sağlıkk

    YanıtlaSil
  2. canımm benımm cok mutlu oldum suan :) cok eglencelıymıs bu blog ısı yahuu.. benı ızlemeye devam et oazmn :)

    YanıtlaSil
  3. bu alandaki cahilliğimi sayende giderebilirim zeyno blogun hepimize hayırlı olsun=)

    YanıtlaSil
  4. tesekkur ederım duygucum :) opuyorumm seniii:)

    YanıtlaSil
  5. yerim seni, bookmarklarima da ekledim.
    derslerden vakit buldukca okuycam ama en son bi kitaba eylulde basladim ve haziranda bitti, yazinki kadar verimli degilim ama beni de say okuyucularin arasinda.
    ps. add this to your resume, ciddiyim!

    YanıtlaSil
  6. Thank you serrom !
    ps. I think the same thing, I'll add :)

    YanıtlaSil
  7. bayıldım yürü kim tutar prensesimi:))

    YanıtlaSil
  8. kankacım bi el atmadığın blog açmak kalmıştı, aferin onu da süper bir girişle yapmışsın =)
    tebrik ediorum ve her zamanki gibi kocaaammaannn öpüorum senii=)
    sıkı takipçinim ona göre ihmal etme bu okurseverlerini ;)
    bu arada hesabım oladığı için gökhandan yazdım ben duyguuuuuuuuuuu =)

    YanıtlaSil
  9. kardesımmmm , tesekkur ederım cok mutlu oldum sımdıı :) blog yazmak cok eglencelıymıs sende ac bıtane :) opuyorummmmmm seniiiiiii

    YanıtlaSil
  10. merhaba az once 120.ci izleyiciniz oldum bir sure once bloguma gonderdiginiz yazi ne kadar ince ve duyarli oldugunuzu ve edebiyat gucunuzu belli ediyordu hemen inceledim iyi dusunmussunuz basarilarinizin devamini diliyorum ve size blogumda bugun baslayan kampanyami duyurmak istiyorum selva makarna ile cekilisle 5 kisiye lezzet kolisi hediye edilecektir blogumun izleyicisi olursaniz ve kampanyaya katilirsaniz sevinirim http://portakalcicegi.blogspot.com

    YanıtlaSil
  11. Guzel sozlerınız ıcın cok tesekkur ederım Semıha Hanım , hemen katılıyorum :)

    YanıtlaSil
  12. katiliminizi merakla bekliyorum blogumda baktim henuz yorumunuz yoktu sartlar kolay blog izleyicisi olmak zaten izleyicim oldunuz selva makarnayi face de begenmek ayrica urun veya tariflerden birini face de duvarinizda paylasmak kampanyayi blogda duyurup sonra bana yorum gondermek bol sanslar soyadini gibi sansinizda seker olsun

    YanıtlaSil